18.4.2013

Liikkumiskysely avattu – osallistu ja vaikuta!

HSL selvittää verkossa karttapohjaisella kyselyllä liikkumistottumuksia. Kerro matkoistasi, joiden lähtö- tai määränpää on Etelä-Espoossa tai Lauttasaaressa. Kyselyllä haetaan uusia ideoita linjastosuunnittelun tueksi. Vastausaikaa on 16. kesäkuuta asti.

8 kommenttia:

 1. Toivottavasti jätetään vielä Nöykkiön bussi kulkemaan Helsinkiin. On todennäköisesti huomattavasti nopeampi kulku kuin Martinmäestä Matinkylään ja sieltä metrolla Helsinkiin.
  Tällä hetkellä ainoa bussiyhteys Martinmäestä Helsinkiin. Mutta jos täytyy vaihtaa metroon Matinkylässä ( jos bussit jotka ajaa länsiväylää loppuu ) niin silloinhan meille varmaan tulee monta linjaa lisää jotka kulkevat Martinsillantietä

  VastaaPoista
 2. Meillä Vattuniemessä asuvilla on tällä hetkellä loistavat yhteydet Helsingin keskustaan, mutta pitkä matka lähimmälle metropysäkille. Toivottavasti yhteyksiä ei huononneta.

  VastaaPoista
 3. Jos nyt esitetty linjastosuunnitelma toteutetaan niin yksityisautoilu varmasti lisääntyy. Kuka haluaa Soukasta ja muualta eteläisestä Espoosta Helsinkiin mentäessä vaihtaa kulkuneuvoa Matinkylässä. Matka-aika Helsingin keskustaan pitenee huomattavasti ja hankaloittaa ainakin lasiperheiden liikkumista esim. lastenvaunujen kanssa eikä iäkkäät henkilöt halua vaihtaa kulkuneuvoa kesken matkaa. Miksi toimiva julkinen liikenne pilataan näin. nykyisten linja-autojen vuorovälit voisi sen sijaan hieman pidentää varsinkin aamuisin jos toimenpiteellä haetaan säästöjä.

  VastaaPoista
 4. Onneksi Länsiväylältä vapautuu yksi bussikaista molempiin suuntiin kun bussit ei niitä enää tarvitse. Toivottavasti rakennatte myös lisäkaistat Kehä II:lta Kauklahden liittymään asti. Henkilöautoliikenne varmasti aluksi kasvaa Länsiväylällä, kun suorat bussilinjat Kamppiin loppuvat.

  VastaaPoista
 5. Tällä todellakin suositaan yksityisautoilua. Työmatka tulee pitenemään huomattavasti. Nyt mainiosti Kivenlahdesta pääseen kotipysäkiltä bussinro 165 suoraan Ruoholahteen vartissa. Miten käy ajan kanssa, kun Omenan kohdalla aletaan vaihtamaan metroon? Jos taas säästöjä ajatellaan, voisin suunnitella aikataulut niin, ettei 3 bussia ole samaa aikaa pysäkillä ja sitten taas vuoroväliä.

  VastaaPoista
 6. Eräässä kannanotossa toivottiin Nöykkiön bussin kulkemisen jatkamista Helsinkiin. Samaa toivon Kauklahdesta/Saunalahdesta liikennöivön bussin 165 osalle eli että suoraa liikennöintiä Helsinkiin jatkettaisiin. Päätepisteet Espoossa ovat sen verran "periferiassa", että suora bussilinja on perusteltu. Matka-aika on muutenkin pitkä ja jos vielä täytyy vaihtaa bussista metroon, pitenee aika entisestään.

  VastaaPoista
 7. Meille tärkeintä on, että poikittaislinjat säilyvät Espoon ja Helsingin välillä, eli erityisesti linja 504 Pasilaan.

  Tarjolla olisi mahdollisuus myös kommentoida metron yhteysliikennettä web-kyselylomakkeen kautta 16.6. mennessä. Ainakaan 11.6. lomake ei toiminut. Että alkää ihmetelkö jos palautetta ei tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikkumiskysely toimii normaalisti. Ongelmana voi olla, että teidän tietoturva-asetukset ovat liian tiukat. Myös vanhat selaimet voivat estää kyselyyn vastaamisen

   Poista